Morten Stordalen, stortingsrepresentant, FrP: -Samferdselsministeren legger seg ut med 250.000 motorsyklister.

Kenneth Nordahl-Pedersen
Sist fredag skjedde det. Kl. 17.19.37. Samferdselsministeren legger seg ut med 250.000 motorsyklister. Alle vet at pressemeldinger som sendes fra samferdselsdepartementet sent fredag ettermiddag bærer dårlig nytt i håp om at ingen får det med seg.


Reagerer sterkt

– Det er rett og slett oppsiktsvekkende at departementet nå tar til orde for å heve dagens aldersgrenser for å ta førerkort for lett, mellomtung og tung mc, sier stortingsrepresentant Morten Stordalen, FrP, som sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen. Han er selv aktiv motorsyklist.
Link til pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet.

Morten Stordalen, FrP, som sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen.

– I tillegg innføre diverse forbud og påbud, dette som følge av sommerens alvorlige ulykker med verst tenkelige utfall, sier Stordalen.

Vi må gå inn i tallene og se på årsakene
Dette kom jo ikke som noen stor overraskelse på enkelte av oss som kjører MC da Vegdirektoratet tidligere i sommer varslet det de kalte kraftfulle tiltak. Dette som følge av at 5 personer i alderen 16-18 år har omkommet på lett mc.

– Dette mente Vegdirektoratet var riktig løsning tross uten å vise til hva som ligger bak de enkelte ulykkene. Her har MC-bransjen også etterlyst å bli tatt med i dialogen med departementet, sier Stordalen.

Morten Stordalen, FrP, som sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen. Her sammen med stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt, FrP, fra Finnmark.

Det er viktig å søke kunnskap først
– Men at vi har en samferdselsminister fra Arbeiderpartiet som nå tydeligvis har kjøpt argumentene fra byråkratiet er bare trist, men heller ikke det er overraskende, sier Morten Stordalen. Særlig siden Arbeiderpartiet er partiet som ofte går i front for å innføre forbud og påbud som gjør hverdagen vanskeligere for folk.

Må gå inn i årsakene
For FrP er det viktig at vi får alle fakta om årsakssammenheng bak de forskjellige dødsulykkene før beslutninger tas.

Morten Stordalen her ved henting av ny MC for noen år siden hos Lene Graarud som driver AGM Shop – Alf Graarud Motor.

Stordalen: FrP jobber for motorsyklistene
– FrP har alltid stått på og jobbet for landets motorsyklister, det at Ap nå legger seg ut med 250 000 er jo en gavepakke til oss i FrP, sier Stordalen.

Konstruktiv og dialogorientert MC bransje

– Man skal ikke se bort fra at Ap med dette sender fra seg flere velgere, mener Stordalen.
– Motorsykkelbransjen er stor, og jeg vet de er konstruktive. Derfor har jo hele bransjen stått sammen og deltatt på mc-dugnaden der også Vegdirektoratet er med. Derfor er det svært skuffende og arrogant at verken departementet eller Vegdirektoratet har tatt ser bryet med å ha møter der man kunne finne felles løsninger, avslutter Morten Stordalen.

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend